Att bli storasyster

Tove är hittills väldigt fin som storasyster. Inte minsta tendens till svartsjuka eller irritation mot Ted. Är han ledsen blir hon snarare irriterad på mig för att jag inte tar upp honom snabbt nog och säger något i stil med ”-Lillebror vill ha mat” ”-Han vill inte vara där” ”-Nu måste vi skynda oss hem för lillebror är hungrig”.

Det innebär dock inte att allt är som vanligt med lilla fröken. Några dagar efter Teds intåg i familjen började Tove sin krångelfas. Jag vågar nog säga att det är det mest tålamodskrävande både jag och Seb någonsin ställts inför. Saker som att klä på sig, klä av sig, borsta tänderna, äta och i princip allt annat tar numer minst tre gånger så lång tid. Det ska tjatas, räknas, ställas ultimatum, tiggas och börjas om jag vet inte hur många gånger för allt som ska göras. Hela tiden. Varje dag.

Ett kommentar till

  1. Goding! Hon är allt en bra storasyster ❤ Man kan ju förstå att det är en omställning för henne och att hon måste göra någonting för att få utlopp för alla nya känslor i kroppen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.