Renovering vardagsrum

Vardagsrummet tillsammans med badrummet är de rum vi inte gjort speciellt mycket vid än så länge. Badrummet får vänta minst till nästa år, men när det gäller vardagsrummet är tidplanen att detta ska vara färdigt innan jul och allra senast innan lillebrors ankomst.

Vardagsrummet är utbyggt på sent 70-tal och var, när vi köpte huset, vääldigt stort. I samband med renoveringen av övriga huset beslutade vi därför att minska ner ytan i vardagsrummet till förmån för sovrummet som ligger vägg i vägg. Väggen flyttades ungefär en meter och gjorde att vi fick plats med en hel garderobsvägg i sovrummet (nuvarande kontor). Väldans bra! Och det märks inte ens att vardagsrummet blivit mindre.

I början på hösten bytte vi även ut ett av originalfönsterpartierna med den tillhörande smala, smala altandörr som hörde till. Istället satte vi in ett stort fönsterparti och ett lika stort skjutparti. Vilken skillnad! Både ljuset och tillgängligheten ut till altanen blev så mycket bättre.

Vad som påbörjats och arbetats med under de senaste veckorna är att regla upp och gipsa taket samt väggen kring det nya fönsterpartiet. Därefter ska det spacklas, slipas och målas. En vägg ska tapetseras och det gamla golvet ska rivas ut och nytt, av samma sort vi lagt in i resten av huset, ska på plats. Så snart vi kan ska vi även komplettera huset med ytterligare en luftvärmepump. En hiskelig sak som tyvärr kommer behöva misspryda murstocken både invändigt och utvändigt.

DSC03167IMG_20151101_104813IMG_20151102_115657

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.