Ole dole doff

När vi väl bestämt oss för att flytta och jag motvilligt insett att Seb aldrig kommer ge vika på hans vilja att bo i en större stad började alla frågor. Vilken stad? Hur gör vi med jobb? Vart ska vi bo? Hur ska det gå med förskola till Tove? Är inte sånt helt kört om man inte bott i en stad från dagen då barnet föds? Så många frågor som behövde en lösning på kort tid. Allt för att slippa skola in Tove på förskola i Varberg och för att ha föräldraledighet att kompensera för tid ”mellan jobb”. Och hur ska man kunna berätta för alla man flyttar ifrån att det är just vad man tänker göra? Packa och dra. Inga lätta frågor och tunga beslut.

Okej. Vi börjar med stad. Stockholm, Göteborg, Malmö eller någonstans där mellan? Stockholm gick bort tidigt. För långt bort och för höga priser. Samma tid att pendla in till stan som vad pendlingstiden från Varbergs till Göteborg är. Nä. Göteborg? Bra avstånd hem, men aj vad dyrt det var med hus! Och visst är det bara en massa vägar i Göteborg? (Förlåt Göteborg. Vet numer att du är en väldans trevlig stad). Malmö? Lite längre hem. Men å andra sidan är allt nära i Skåne. Orden ”I Malmö skulle jag aaaldrig vilja bo” har under tiden i Lund sluppit ur min mun fler gånger än jag vill erkänna. Men sedan dess har jag börjat se staden i en annan dager. Och vi har ju faktiskt många vänner där nere… Malmö fick det bli.

Jobb då? Här var det som att vårt val av stad på något sätt verkade menat. Det fanns många jobb att söka, och även här gällde det att få tummen ur. Ena annonsen var sista ansökningsdag två dagar senare. När Tove somnat för natten satt jag och skrev ansökningar på löpande band. Ett ställe var snabba på att höra av sig. Så snabba med att fixa intervju och erbjuda mig jobb att de andra inte ens hunnit ringa och säga att de gärna såg att jag kom och träffade dom. Trots att det innebar en reducering i lönekuvertet varje månad tackade jag ändå ja på premisserna att jag inte kunde börja innan sex månader senare. Tid är pengar. Och vi behövde tiden.

Foto: Sophia Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.