Bullfinch garden

Med vår 60-talare kom även trädgården jag längtat efter. En mycket prydlig liten trädgård med lökar, rosor och perenner som avlöste varandra i blomning från tjugonde dag knut till lucia. Mycket vintergrönt, med de gemensamma nämnarna giftiga bär och sylvassa taggar. Det märktes med andra ord att det aldrig bott mindre barn i det här huset. Buskar stora som träd som skuggade den stackars gräsmattan som mest var en matta av mossa.

Foton: Bjurfors Limhamn

Vi hade fått ärva en gammal yxa och lite andra trädgårdsverktyg från förra husägarna, och det vi saknade fick vi snart inhandlat. Buskar klipptes ned, stubbar grävdes upp och rosbuskar fick flytta till mammas kolonilott. Vår ambition var att göra plats för odling av det mer ätliga slaget och sen komplettera med perenner där det blev plats över.

Jag och Seb hade vår alla hjärtansdags-date i garaget byggandes odlingslådor och kompost.

Vi började rita och räkna på en rymligare uteplats och Seb lade otaliga kvällar på att läsa om gräsmattor. Odlingslådorna har gett bra skörd, jordgubbsplantorna har både gett många bär och mer än fördubblat sig i antal. Uteplatsen med tillhörande pergola stod färdig till till midsommar och gräsmattan är på god väg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.